FAQ

Veelgestelde Vragen

Waarom heb ik met de Waspinator geen last van wespen?

De Waspinator is een natuurlijke wesp afweermiddel dat gebuikt maakt van het territoriale karakter van wespen om ze af te weren uit de gebieden van uw tuin die u wilt gebruiken.
Als u niet gehinderd wilt worden door wespen hang dan de Waspinator op in deze gebieden van het huis, de tuin, en foerageergebied, wespen zullen denken dat er al een wespennest in het gebied aanwezig is en zullen uit de buurt blijven uit angst te worden aangevallen door de verdedigers van het al aanwezige nest.
De Waspinator heeft een uiterst effectieve natuurlijke wesp afschrikwekkende werking maar laat hen vrij om hun nuttige werk van het bestuiven van bloemen en het doden van bladluizen elders voort te zetten.

Waarom wespen niet gewoon doden?


Wespen zijn een essentieel onderdeel van de natuur en van een evenwichtig insectenleven in uw tuin.
Als u een wesp doodt dan zal deze een feromoon paniek signaal uitzenden om de hulp in te roepen van andere wespen, doodt een wesp en vijf of meer wespen zullen op zijn begrafenis komen!

Zien wespen niet dat de Waspinator een nep-wespennest is?

Wespen zullen niet zo dichtbij komen om te beseffen dat het een nep-wespennest is.
Zij zien de Waspinator van 6 of 7 meter afstand, door de vorm en het specifieke vezelige gelaagde patroon van de Waspinator, zien zij dit als een echt nest en zullen ervanaf vliegen.

Werkt de Waspinator bij alle soorten wespen?

De Waspinator werkt bij alle wespen in Noord-Europa en bij de meeste in Zuid-Europa.

Werkt de Waspinator ook bij horzels?

Ja, de Waspinator werkt ook tegen horzels, maar is dan minder effectief dan bij wespen.
Horzels zijn nieuwsgierige beesten en komen dikwijls dichter bij de Waspinator waardoor ze soms in de gaten hebben dat er geen geur, warmte, of beweging afkomstig is van het nest, zij beseffen dan dat het geen echt nest is.

Kan ik de Waspinator meerdere seizoenen gebruiken?

Ja, de Waspinator is gemaakt van recyclebaar polypropyleen en hierdoor weersbestendig.

Waar komt het idee van de Waspinator vandaan?

Het idee voor een wesp afschrikmiddel zoals de Waspinator vloeide voort uit methoden die werden gebruikt in de middeleeuwen en door de indianen.
Dit is in Canada in 2005 verder uitgewerkt met behulp van moderne materialen en in het bijzonder de integratie van het horizontale patroon waardoor de Waspinator vezelig en gelaagd lijkt, net als een echt nest.

Werkt de Waspinator ook als er een wespennest in de buurt is?

Als er een echt wespennest is, en u hangt de Waspinator binnen het gebied dat de wespen zien als hun grondgebied, dan zal deze in de meeste gevallen niet werken.

Stoot de Waspinator ook andere insecten en bijen af?

Nee, het is puur een wesp afweermiddel, al het andere insectenleven zal er geen hinder van ondervinden en ook niet op de Waspinator reageren.

De Waspinator werkt het nu echt?

Ja, wetenschappers van het toonaangevende Snell Scientifics in de Verenigde Staten hebben hier uitgebreid onderzoek naar gedaan.
Dit onder strenge testomstandigheden en met het gebruik van kunstaas gemaakt van vlees, fruit, en andere levensmiddelen.
Zij onderschrijven dat de methodiek van de Waspinator werkt, het houdt de wespen echt op afstand.